CHASE FREERUN PARKOUR, TRICKING OCH FREERUNNING PÅ EKERÖ
OM SPORTEN
PARKOUR Grundsyftet med Parkour går ut på att ta sig från ett ställe till ett annat på snabbaste sättet möjligt, förbi olika typer av hinder och detta medans man gör det på ett säkert och kontrollerat sätt. Detta kan innefatta att hoppa, klättra och svinga sig mellan, igenom, över och under. Genom att kombinera dessa grundrörelser med varandra skapas nya mer komplicerade rörelser. Detta leder till en enorm bredd av rörelser. Av denna anledning är Parkour en väldigt varierad träningsform, vilket gör att vi använder hela vår kropp.
TRICKING I tricking finns det inte ett slutmål. Det sker på ett platt halvmjukt underlag där man utför rörelser från kampsporter, gymnastik, breakdance och akrobatik såsom sparkar, volter och snurrar. I denna beblandning finns också rena tricking-rörelser, samt tricking-varianter av de lånade rörelserna. Dessa rörelser används sedan för att skapa så kallade “combos” där de binds ihop.
FREERUNNING Freerunning är en utbyggnad på parkour där grundsyftet är borttaget och inspiration tas från ALLA håll och kanter. Tricking tar mycket plats här. Freerunning är en sport som inte har några ramar och riktlinjer, där endast utövarna kan sätta stopp för fantasin.
FILOSOFI Att se varje hinder som en möjlighet och att utveckla sin fysiska och psykiska kapacitet genom träning för att överkomma allt svårare hinder. För många står fysiska aktiviteten i parkour som ett sätt att förverkliga filosofin som parkour grundar sig på. Att alltid hitta vägar och lösningar, att alla hinder är möjligheter och att man alltid ska utveckla sig själv för att övervinna dessa.
VÅRA VÄRDERINGAR Vi vill ge våra aktiva en möjlighet att se våra träningar som en frizon där man kan vara exakt den man är utan att behöva visa upp sig och helt enkelt bara träna för sig själv. Vi tror på säkerhet före prestation, lycka före prestation, men vi är också extremt måna om att barnen ska få bli utmanade på sin egen nivå och och få känna på hur det är att lyckas med det omöjliga. Vi bygger träningar så att hela din kropp jobbar varje pass, genom att dra, svinga, hoppa, trycka, stödja, snurra och det mesta din kropp är kapabel till.

 

Föreningen Chase Freerun Ekerö Telefon: 0762918917 - Mejl: sport@chasefreerun.se - Dalagatan 6 Organisationsnummer: 802507-2672, Föreningsnummer: 52651-19, Bankgiro: 5194-1474