VAD GÖR VI?

Vår förening bedriver 2 olika sporter som är nära besläktade, parkour och tricking. Utöver dessa två håller vi på med Freerunning som är lite av en blandning mellan dessa. Vi har både parkour- och trickinggrupper, men ingen grupp är helt renodlad då de hänger ihop på många sätt.

 

PARKOUR

Grundsyftet med Parkour går ut på att ta sig från ett ställe till ett annat på snabbaste sättet möjligt, förbi olika typer av hinder och detta medans man gör det på ett säkert och kontrollerat sätt. Detta kan innefatta att hoppa, klättra och svinga sig mellan, igenom, över och under olika typer av hinder.

TRICKING

I tricking finns det inte ett slutmål. Det sker på ett platt halvmjukt underlag där man utför rörelser från kampsporter, gymnastik, breakdance och akrobatik såsom sparkar, volter och snurrar. Utöver dessa rörelser finns det en lång lista med rörelser som är unika just för tricking.

PARKOUR

tricking

freerunning

VAD TYCKER VI?

Vi anser att vi genom vår unika sport har en möjlighet att erbjuda ett otroligt viktigt komplement till det fantastiska idrottsengagemanget som vi har i Sverige. Utan tävlingsmomentet tvingas vi hitta nya sätt att utmana och stimulera barnen, vilket har lett till att vi kan erbjuda sådant som andra föreningar eventuellt inte kan.

 

Inom parkour finns det inte de normer och rekommendationer som i andra sporter har byggts upp under många århundraden, vilket leder till att vi har ett ansvar för framtida generationer att experimentera, vilket är otroligt spännande. Förhoppningsvis kan det leda till att vi genom vår sport även kan inspirera hur andra sporter bedriver sin verksamhet.

 

LYCKA

 

Vi tränar för att må bättre och för att bli bättre.  I och med att vi är en såpass bred sport med en oändlig rörelsebank är det svårt att tröttna. Våra aktiva kan lära sig något nytt varje träning.

TRYGGHET

 

Vi vill ge våra aktiva en möjlighet att se våra träningar som en frizon där man kan vara exakt den man är utan att behöva visa upp sig och helt enkelt bara träna för sig själv.

SÄKERHET

 

Vi prioriterar säkerhet först. Vi lägger mycket tryck på landningsteknik och att att genomföra rätt progression innan en svår rörelse genomförs. Alla aktiva hos oss är försäkrade under Gymnastikförbundet och våra tränare har de licenser som behövs för att backa upp desssa.

GEMENSKAP

 

Vi arbetar mycket med att skapa personliga relationer mellan aktiva och tränare både på träningen, men också utanför genom sociala medier och kläder. Vi vill skapa en miljö där våra aktiva känner sig omtyckta och viktiga.